Nyhet nuIT

CIDAN Machinery Group införlivar nuIT till gruppen

CIDAN Machinery Group, en välkänd tillverkare av högkvalitativa maskiner för plåtbearbetning, är stolta att meddela att vi införlivat 100% av österrikiska företaget nuIT GmbH från och med 20:e december 2018.

nuIT utvecklar webb-baserade lösningar för plåtbearbetningsbranschen. Deras olika produkter kan användas av alla, från plåtslagare till stora industriföretag för att optimera deras produktion och även övergripande deras totala företagsprocesser. I ett första steg kan man direkt på byggplatsen rita upp enkla och kompletta profiler. Sen är dessa uppgifter och specifika data direkt tillgängliga på kontoret och i produktionen tillsammans med tillhörande dokument, nödvändig information kan föras över direkt till en tillverkande maskin. Allt detta uppfyller behoven för Industri 4.0

CIDAN Machinery Group producerar idag högkvalitativa maskiner i Götene, Sverige, inom segmenten kantvikmaskiner och maskingradsaxar samt en modell av klippsträcka under varumärkena Göteneds och CIDAN. Forstner producerar ett brett utbud av maskiner och kompletta linjer för coilbearbetning för industri, plåtslagare och byggnadsplåtslagare i sin fabrik i Feldkirch, Österrike.

CIDAN Machinery Group följer alltså upp sitt lyckade förvärv av österrikiska Forstner för ett år sedan genom att nu införliva nuIT till gruppen. CIDAN Machinery Group har i över två år samarbetat med nuIT och är redan återförsäljare av deras mjukvaror i Nordamerika och Skandinavien.
nuIT’s banbrytande produkter inom mjukvara och projektapplikationer ger CIDAN Machinery Group en stark plattform inför kraven inom Industri 4.0. Dessutom ger utvecklarna och projektledarna hos nuIT oss ytterligare möjligheter att serva våra kunder med automatiserade linjer som består av våra och våra partners maskiner.

Grundare och verkställande direktör på nuIT, Gerhard Resch, stannar kvar i nuIT och blir en stor tillgång till gruppen med sin stora erfarenhet inom tillverkande plåtbearbetning. Gerhard Resch kommenterar sammangåendet med CIDAN Machinery Group såhär ”vårt långa samarbete visade att vi kunde lita på CIDAN som en pålitlig partner med möjligheterna att marknadsföra och sälja våra mjukvaror och tjänster på den globala marknaden. Våra kompletterande produkter blir en perfekt kombination som stärker möjligheten att investera i produktutveckling mot Industri 4.0”.

De två företagen har samarbetat sedan 2016 när CIDAN Machinery fick exklusiva rättigheter att sälja nuIT’s produkter i Nordamerika och Skandinavien. Synergieffekterna kommer särskilt märkas inom viktiga områden såsom produktutveckling, support till eftermarknad och inte minst inom försäljning och marknadsföring. nuIT kommer fortsättningsvis hålla ett öppet gränssnitt mot andra tillverkares maskiner och fortsätta som tidigare.

Gruppens huvudkontor finns i Götene, Sverige, under det juridiska namnet CIDAN Machinery Sweden AB. De nuvarande fyra varumärkena CIDAN, Göteneds, Forstner och nuIT kommer leva vidare. CIDAN Machinery Group har nu egna anläggningar i Sverige (2 st), Österrike (2 st), Danmark, USA och Kina. Tack vare ett omfattande nätverk av återförsäljare och agenter kommer det kompletta produktsortimentet att säljas över hela världen. USA är den enskilt största marknaden och därefter Tyskland och Sverige. Gruppen kommer ha en nettoomsättning på 430 MSK (42 m€) och cirka 190 anställda.

Läs mer om företagen på www.cidan.com, www.nu-it.com och www.forstnercoil.at/en